Bomen laten verwijderen?

Wil je een boom laten weghalen? Dan kan je op de Bast Groenbedrijf beroep doen. Wij kappen en rooien efficiënt bomen met moderne machines en laten je tuin vervolgens proper achter. Vraag een offerte.

Zelf doen of laten doen? 

Natuurlijk kan je ook zelf aan de slag met een zaag of ander DIY-gereedschap. Zie je echter op tegen dat lastig en potentieel gevaarlijk karwei? Dan kan je ons inschakelen. 

Met onze ervaring in bomen verwijderen laten we de werken veilig verlopen en zorgen we ervoor dat de rest van de tuin geen schade oploopt. Door gebruik van het juiste gereedschap is meestal alles ook snel achter de rug. Dat levert je meer tijd op om te genieten van je tuin. 

Je beslist ook zelf wat je met het hout van de boom wil doen: we kunnen het opruimen en wegvoeren, of in kleinere stukken verzaagd/gekliefd achterlaten. De takken kunnen we verhakselen, en dat is dan weer een ideale bodembedekker voor tussen aanplantingen.

bomen laten omhakken

Kappen, vellen of rooien?

Even wat verduidelijking: wanneer we het hebben over bomen verwijderen, spreken we over bomen kappen, vellen of rooien. Die spraakverwarring willen we even de wereld uit helpen.

  • Met kappen of vellen bedoelen we het omhakken van de boom.
  • Met rooien bedoelen we het uit de grond halen van de wortel.
 Voor een gekapte boom zou je dus een stuk stronk & wortel in de grond kunnen laten zitten. In de praktijk gebruiken we bijna altijd de stronkenfrees om de stronk uit de grond te halen.
 

Waarom bomen laten verwijderen?

De beslissing om een mooie boom te verwijderen, neem je natuurlijk niet zomaar. Hoeveel we ook van bomen houden, soms zijn er goede redenen om een boom weg te nemen:

  • Zieke bomen kunnen gevaarlijk zijn omdat ze kunnen omvallen.
  • Een boom kan te groot geworden zijn voor je tuin. Wanneer snoeien geen optie is, kan rooien een oplossing zijn.
  • Om percelen bouwklaar te maken, moeten soms enkele bomen verwijderd worden.
bomen kappen

Vergunning nodig

Opgelet: vaak is een vergunning van de gemeente nodig om een boom te mogen verwijderen. Soms wordt daar een verplichting aan gekoppeld om voor elke gevelde boom een nieuwe boom aan te planten. Vraag raad aan je gemeenteloket.

Contacteer ons

Neem nu contact op via het formulier  of bel op 0491 98 19 52

Over De Bast Groenbedrijf

Wil jij binnenkort ook genieten van een fris gazon, zonder zelf de handen uit de mouwen te steken? Contacteer ons dan nu voor gazonaanleg. 

Op deze pagina ontdek je hoe wij je nieuwe gazon aanleggen en welke mogelijkheden er zijn.

Meteen overtuigd? Contacteer ons per telefoon of met het formulier.